Een terugblik op het Zomerfeest

26-06-2016 | Sander Kruitbos

Buitenplaats de Poel is een organisatie die zich inzet voor mensen met een hulpvraag. Ontmoeting is een punt dat centraal staat. Daarom stond ook dit jaar weer het Zomerfeest op de agenda. Mensen die al aangesloten waren bij Buitenplaats de Poel waren aanwezig. Ook belangstellenden waren van harte welkom. Er was tijd om met elkaar te praten en vragen te stellen. Verder konden de mensen deelnemen aan verschillende activiteiten.

Eenmaal op het terrein van Buitenplaats de Poel aangekomen valt de gezellige drukte op. Ouders praten met elkaar onder het genot van een bakje koffie en de kinderen zijn bezig met de activiteiten. De gastheren van Buitenplaats de Poel groeten hun gasten en praten gezellig wat bij. Er zijn veel deelnemers aanwezig, die trots aan hun ouders laten zien wat zij allemaal beleven. Je ziet het enthousiasme van de ouders.

Ik heb al eerder bij het Zomerfeest aanwezig mogen zijn en elke keer verbaast Buitenplaats de Poel mij weer. Er komt steeds wel weer wat nieuws bij. Zo is er een huisje gebouwd waar deelnemers elkaar kunnen ontmoeten en waar weer activiteiten kunnen plaatsvinden. Ook het nieuw ingelegde steenwerk valt mij op. Het ziet er allemaal netjes uit.

Langzaam aan loop ik richting de activiteiten. Er kan geschoten worden met pijl en boog. Ook kan er met een bugs geschoten worden. ‘Ik wil ook graag schieten!’, roept een enthousiast jongetje. Dan valt mijn oog op een kraampje. De geur van hamburgers komt mij tegemoet. ‘Meneer, wilt u ook zo’n lekker broodje?’, roept een jongedame achter het kraampje. Dat liet ik mij natuurlijk niet twee keer zeggen. Leuk om te zien dat iedereen zich op zo’n positieve manier inzet om er een geslaagde dag van te maken.

Rustig loop ik richting de paardenstallen. In de bak zijn de kinderen al druk bezig met paardrijden en kinderen geven elkaar ook tips. ‘Je kunt dit beter even anders doen’, zegt een meisje tegen haar vriendinnetje. Het meisje neemt de tip aan en stapt tevreden het paard op.

Wat mij opviel tijdens dit Zomerfeest, is toch wel echt de persoonlijke aanpak. Voor iedereen is er tijd voor een praatje en de sfeer is gemoedelijk. Ook is niks te gek voor de begeleiders van de activiteiten. Geduld is zeker aanwezig.

Met een tevreden gevoel loop ik richting de auto. Het was erg gezellig en het weer zat zeker mee. Ik ben benieuwd naar volgend jaar!

Top