Locatie

Buitenplaats de Poel

Wij bieden een inspirerende omgeving om elkaar te ontmoeten. Een omgeving die rust en ruimte uitstraalt nabij ‘Het Kroondomein’. Zoals u hebt kunnen lezen op deze site bieden we diverse activiteiten aan. Ook faciliteren we u graag voor vergaderingen, kunt u bij ons kamperen of kunt u gebruik maken van onze Bed&Breakfast. Op sportief gebied kunt u bij ons terecht voor kanoën, mountainbiken, paardrijden en mennen.

Meer informatie treft u hieronder aan.

Waar vindt u ons?

De Poel 1  |  7345 EA Wenum Wiesel 

 

Buitenplaats Klarenbeek

Buitenplaats Klarenbeek is een kleinschalige zorginitiatief dat ondersteuning biedt aan kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met een ondersteuningsvraag gericht op het actief kunnen participeren in het dagelijks leven. Dat wil zeggen: werken, leren en ontspanning. Bij ons staat ‘Lekker Leven’ centraal. Wij bieden onze diensten aan in een inspirerende omgeving die rust en ruimte uitstraalt.

 

Meer informatie over Buitenplaats Klarenbeek; zie www.buitenplaatsklarenbeek.nl

Lees ook de folder: klik hier

Buitenrust

Wat is Buitenrust?

‘Buitenplaats de Poel’ en ‘Buitenplaats Klarenbeek’ begeleiden jongeren en jongvolwassenen die zich beter voelen bij een ontspannen, veilige en gestructureerde omgeving. Onze locaties van de Buitenplaatsen 'De Poel' en 'Klarenbeek' bieden alle elementen die nodig zijn om de drukte en soms de overladen wereld van prikkels, en het moeten, achter je te laten. Ons nieuwe project Buitenrust biedt jongeren en jongvolwassenen de mogelijkheid om te kamperen op ‘Buitenplaats de Poel’ en ‘Buitenplaats Klarenbeek’. Wanneer iemand meer behoefte heeft aan individuele begeleiding of coaching in een andere omgeving, dan kijken we samen hoe dat er uit kan zien. Buitenrust onderscheidt zich door optimaal maatwerk. Wat past het beste? Wat kan ontwikkeld worden? En waar wordt plezier uit gehaald?

De begeleiders van Buitenrust hebben ruime ervaring in de hulpverlening en het onderwijs. Zij combineren een praktische en vriendelijke benadering met veel vakkennis. Ons uitgangspunt is: iedereen heeft talenten, maar soms heb je meer tijd nodig om ze te vinden en je eigen te maken. Met ons initiatief Buitenrust hebben we de mogelijkheid om kleinschalig op maat de vakantie in te richten. Het gaat bij Buitenrust niet om de diagnose, maar hoe je ermee om kunt gaan en hoe je je sterke kanten beter kunt benutten.

Wat doen we?

Door te doen, ontstaat zelfvertrouwen en ontspanning. We maken optimaal gebruik van de mogelijkheden van de omgeving van de Buitenplaatsen 'De Poel' en 'Klarenbeek'. Je kunt paardrijden, vliegeren, wild observeren, kanoën, zelf boodschappen doen, koken en eten. Het zijn mooie manieren om bewust te worden van jezelf en je omgeving. Het is een ware ontdekkingstocht om te komen tot inzicht en hiermee op een natuurlijke manier te ervaren hoe het is om jezelf te zijn in interactie met anderen.

 

 

Wat zijn de mogelijkheden?

  • Mountainbiken
  • Vissen
  • Bootcamp [sporten in de natuur]
  • Zwemmen
  • Paardrijden en mennen
  • Kampvuur maken
  • Eten koken op een open vuur
  • Klimbos

Het programma van die week wordt afgestemd op de deelnemers die zich aangemeld hebben. Een week van te voren krijg je dan het definitieve programma. De spanning en onduidelijkheden worden dan weggenomen bij de deelnemers om zo optimaal te genieten.

Afsuitend: niets is verplicht, het gaat ons vooral om het lekker leven.

Logeren op onze Buitenplaats

Helemaal los van het alledaagse, geen TV of computer, zomaar met z'n tweetjes of alleen. Zo nu en dan hoort u de koeien loeien en de paarden hinniken op het erf .…. het echte landleven! Op een van de mooiste plekjes op de Veluwe ligt 'Buitenplaats de Poel', onze Bed & Breakfast met paardenstallen. Hier is het mogelijk om in alle rust bij te komen en te genieten van wat de mooie omgeving te bieden heeft.

 

De Veluwe heeft een uitgebreid routenet voor ruiter, fietser, kanoër en wandelaar. Vlakbij loopt de Veluwetrail, die een verbinding maakt met andere ruiterroutes. Zelf zijn we fervente paardenliefhebbers en omdat we een logeerstal, paddock met weidegang hebben, is er de mogelijkheid voor u om uw eigen paard mee te nemen.

Vergaderen

In onze vergaderruimte kunt u in alle rust en in een inspirerende entourage presentaties geven, een afgestemd trainingsprogramma volgen of besprekingen voeren. Daarnaast biedt de locatie ook de mogelijkheid om naast vergaderen, buitenactiviteiten te ontplooien. In overleg maken we ons aanbod graag op maat voor u. Kiest u voor ons dan zullen wij een bijdrage leveren zodanig dat er een blijvend resultaat is. Prijs op aanvraag.

 

Accommodatie Sherperd -hut

Na een lange dag in de buitenlucht kunt u overnachten in een unieke Shepherd’s Hut. Shepherd's Huts worden in Engeland al eeuwen lang gebruikt om onderdak te verschaffen aan de schaapsherders gedurende het lammerseizoen. De sfeervol ingerichte Hut is geschikt voor 1 a 2 personen. Tevens kan er een tent bij de Hut geplaatst worden als u met meerdere personen komt. Een heerlijk ontbijt wordt op verzoek verzorgd. U kunt gebruik maken van uw eigen sanitaire voorzieningen in het hoofdgebouw.

 

Logeren met ondersteuning in ons Buitenhuis

Vanaf 2007 leveren wij op ons Erf ondersteuning aan Jongeren en Jongvolwassenen.
Zie hiervoor onze activiteiten op onze website. Na het realiseren van ons Buitenhuis kunnen wij nu ook een korte time-out mogelijkhei aanbieden om tot rust te komen voor jongeren en jongvolwassenen zelf. Daarnaast bieden we ook de logeerrespijt-overnachtingen ten behoeve van de ontlasting van de thuissituatie.
Interesse voor een persoonlijk op maat ondersteuning? Wij gaan graag persoonlijk het gesprek aan.

 

Het Buitenhuis

Het Buitenhuis is voor ons een dierbare plek op ons erf. Het Buitenhuis is ambachtelijk gebouwd met hout afkomstig uit de bossen van de Veluwe. In ons Buitenhuis is het helemaal tot je zelf komen een proces wat vanzelf gaat. Ons Buitenhuis is geschikt voor 1 a 2 personen. Een heerlijk ontbijt wordt op verzoek verzorgd. U kunt gebruik maken van uw eigen sanitaire voorzieningen in het hoofdgebouw.

Kamperen

Aan de rand van onze poel in het achterste weidegedeelte in de schaduw van enkele eikenbomen bieden wij de mogelijkheid om enkele trekkerstenten neer te zetten. U ontwaakt lekker in het zonnetje bij geluid van vogels. Vanuit deze plek kunt u genieten van een weids uitzicht. Natuurlijk kunt u uw paard meebrengen.

Wij verzorgen graag voor hen de pensionstalling.

 

Mongoolse Yurt

Heerlijk slapen of vergadering in een originele Mongoolse Yurt op Buitenplaats de Poel. Omringd door weilanden met koeien en paarden geniet u van de ultieme rust. U slaapt in kleurrijke Mongoolse houten bedden en het interieur met zijn houtkacheltje werkt absoluut rustgevend.

 

Prijzen

Prijzen zijn op te vragen via info@buitenplaatsdepoel.nl 

Top