Nieuws

Meidengroep 'BDP' 2019-2020 -

Voor Buitenplaats de Poel is een speciaal programma ontwikkeld voor meiden van 12 tot 18 jaar. Dit programma heeft een opbouw waarin de eerste bijeenkomsten voornamelijk gericht zijn op elkaar ontmoeten en kennismaken. Wil je meer weten. Lees de flyer.

Midzomerfeest 2019 | 13 juli -

Op 13 juli van 11.00-13.00 uur vindt ons jaarlijks Midzomerfeest plaats. Je bent van harte welkom. Meer informatie lees je in de brochure.

Brugweek voor jongeren -

Ga je naar een nieuwe school en vind je dat best spannend? Wil je je samen met een aantal leeftijdsgenoten daarop voorbereiden? Neem dan contact met ons op! Nu al meer lezen over dit initiatief? Lees de brochure.

Zomerkampen Buitenplaats de Poel 2019 -

Buitenplaats de Poel organiseert ook dit jaar weer zomerkampen in juli en augustus. Zie voor meer informatie de brochure.

Uitbureau Buurtpunt -

Wat is het Buurtpunt? Een groep zorgaanbieders heeft samen met de gemeente Epe een manier ontwikkeld, waarbij inwoners elkaar kunnen ontmoeten en zinvol hun dag door kunnen brengen door het organiseren van activiteiten in de buurt. De betrokken organisaties in Vaassen West zijn:• Hart Raad • De Rotonde • De Flank • ‘s Heerenloo • Buitenplaats de Poel • Bloemfontijn

Buitenplaats de Poel doet mee met Buurtpunt -

Dagactiviteiten voor iedereen. In de gemeente Epe wordt sinds 1 december 2018 een proef gehouden om dagactiviteiten te organiseren voor álle inwoners. Deze proef heet Pilot Buurtpunt en duurt tot 1 januari 2020. Woensdag 16 januari bezochten wethouders Lia de Waard-Oudesluijs en Jan Aalbers tijdens een zogenaamde ‘karavaan’ een aantal locaties in Epe en Vaassen die meedoen aan de proef. Ook vertegenwoordigers van de verschillende deelnemende organisaties reisden mee. 

De zomer is voorbij. -

Na een warme zomer met veel mooie activiteiten, gaan we nu de herfst tegemoet. De herfst is het kleurenfeest van de natuur. De verfrissende buitenlucht en alle mooie tinten rood en geel. Wat staat er te gebeuren? Lees meer in de nieuwsbrief van Buitenplaats de Poel.

Midzomerfeest | 7 juli 2018 vanaf 11.00 uur -

Kom naar het Midzomerfeest op 7 juli vanaf 11.00 uur. Op zaterdag 7 juli vindt ons jaarlijkse Midzomerfeest plaats. U bent vanaf 11.00 uur van harte welkom. 

Voorjaar, de kracht en pracht van de natuur - Theo van de Schepop

In al zijn pracht en fleurigheid is de lente begonnen. De appel- en perenbomen staan in bloei. Het zien en de geur van de bloesem prikkelen de zintuigen en roepen al beelden op van de  mooie zomer die komen gaat. Het voorjaar staat voor nieuw leven. Met ons team proberen we jong en oud de zintuigen te prikkelen, te leren vertrouwen op je gevoel en je leven van alledag te verbinden met liefde. Lees meer in nieuwsbrief

Kwetsbaarheid is kracht - Theo van de Schepop

De afgelopen week hebben weer kunnen ervaren hoe het is als het sneeuwt. Een mooie witte wereld en genieten als je niet de weg op hoeft. Het laat ook zien hoe kwetsbaar we zijn. Alles lijkt ontwricht.

Vrijheid beleven - Theo van de Schepop

Nu het voorjaar is geworden, wordt alles weer mooi groen. De pinksterbloemen in de weilanden, de zwaluwen zijn weer terug en een broedse kip op het nest. Als ik dan op ons erf en door het weiland loop, kan ik intens genieten en wil ik graag onze rijkdom en ons geluk, en de door mij gevoelde vrijheidsbeleving, delen met iedereen.

Verstillen - Theo van de Schepop

November, december: het wordt vroeger donker en later licht, het wordt kouder en zonder jas op pad gaan brengt een risico met zich mee van nat worden of kou lijden.

Nazomeren - Theo van de Schepop

In de zomer lijkt alles zonder haast, maar wat is dat? Kennelijk gebeurt er iets met ons wat we anders niet toelaten.

Een terugblik op het Zomerfeest - Sander Kruitbos

Buitenplaats de Poel is een organisatie die zich inzet voor mensen met een hulpvraag. Ontmoeting is een punt dat centraal staat. Daarom stond ook dit jaar weer het Zomerfeest op de agenda. Mensen die al aangesloten waren bij Buitenplaats de Poel waren aanwezig. Ook belangstellenden waren van harte welkom. Er was tijd om met elkaar te praten en vragen te stellen. Verder konden de mensen deelnemen aan verschillende activiteiten.

Yoga | Vertragen en rust nemen - Theo van de Schepop

Op de locatie Schuur De Boomgaard in Wenum Wiesel is een nieuw idee geboren en dat is om jongeren kennis te laten maken met yoga en ontspanning.

Even bijkomen ! - Theo van de Schepop

Het is alweer eind december en we sluiten het jaar ook al bijna weer af. Eind december is het even een periode dat de verstilling optreedt. Het is vroeg donker. In de natuur lijkt het ook schijn-baar stil te zijn.

Een beestachtig leerzame ochtend - Theo van de Schepop

Stichting de Boomgaard en Buitenplaats de Poel hebben samengewerkt zodat er een speciale activiteit plaats kon vinden.
Klik hier voor ons nieuwsarchief >
Top