Omgeving

'Buitenplaats de Poel'

Wij bieden een inspirerende omgeving om elkaar te ontmoeten. Een omgeving die rust en ruimte uitstraalt nabij ‘Het Kroondomein’.

Zoals u hebt kunnen lezen op deze site bieden we diverse activiteiten aan. Ook faciliteren we u graag voor vergaderingen, kunt u bij ons kamperen of kunt u gebruik maken van onze Bed&Breakfast. Op sportief gebied kunt u bij ons terecht voor kanoën, mountainbiken, paardrijden en mennen.

Hieronder geven we hierover meer informatie.

Buitenrust

Wat is Buitenrust?
‘Buitenplaats de Poel’ en ‘Buitenplaats Klarenbeek’ begeleiden jongeren en jongvolwassenen die zich beter voelen bij een ontspannen, veilige en gestructureerde omgeving. Onze locaties van de Buitenplaatsen 'De Poel' en 'Klarenbeek' bieden alle elementen die nodig zijn om de drukte en soms de overladen wereld van prikkels, en het moeten, achter je te laten. Ons nieuwe project Buitenrust biedt jongeren en jongvolwassenen de mogelijkheid om te kamperen op ‘Buitenplaats de Poel’ en ‘Buitenplaats Klarenbeek’. Wanneer iemand meer behoefte heeft aan individuele begeleiding of coaching in een andere omgeving, dan kijken we samen hoe dat er uit kan zien. Buitenrust onderscheidt zich door optimaal maatwerk. Wat past het beste? Wat kan ontwikkeld worden? En waar wordt plezier uit gehaald?

De begeleiders van Buitenrust hebben ruime ervaring in de hulpverlening en het onderwijs. Zij combineren een praktische en vriendelijke benadering met veel vakkennis. Ons uitgangspunt is: iedereen heeft talenten, maar soms heb je meer tijd nodig om ze te vinden en je eigen te maken. Met ons initiatief Buitenrust hebben we de mogelijkheid om kleinschalig op maat de vakantie in te richten. Het gaat bij Buitenrust niet om de diagnose, maar hoe je ermee om kunt gaan en hoe je je sterke kanten beter kunt benutten.

Wat doen we ?
Door te doen, ontstaat zelfvertrouwen en ontspanning. We maken optimaal gebruik van de mogelijkheden van de omgeving van de Buitenplaatsen 'De Poel' en 'Klarenbeek'. Je kunt paardrijden, vliegeren, wild observeren, kanoën, zelf boodschappen doen, koken en eten. Het zijn mooie manieren om bewust te worden van jezelf en je omgeving. Het is een ware ontdekkingstocht om te komen tot inzicht en hiermee op een natuurlijke manier te ervaren hoe het is om jezelf te zijn in interactie met anderen.

Het programma van die week wordt afgestemd op de deelnemers die zich aangemeld hebben. Een week van te voren krijg je dan het definitieve programma. De spanning en onduidelijkheden worden dan weggenomen bij de deelnemers om zo optimaal te genieten.

Afsuitend: niets is verplicht, het gaat ons vooral om het lekker leven.

Wat zijn de mogelijkheden?

  • Mountainbiken
  • Vissen
  • Bootcamp [sporten in de natuur]
  • Zwemmen
  • Paardrijden en mennen
  • Kampvuur maken
  • Eten koken op een open vuur
  • Klimbos

Meer informatie over Buitenrust klik hier

Logeren op onze Buitenplaats

Helemaal los van het alledaagse, geen TV of computer, zomaar met z'n tweetjes of alleen. Zo nu en dan hoort u de koeien loeien en de paarden hinniken op het erf .…. het echte landleven! Op een van de mooiste plekjes op de Veluwe ligt 'Buitenplaats de Poel', onze Bed & Breakfast met paardenstallen. Hier is het mogelijk om in alle rust bij te komen en te genieten van wat de mooie omgeving te bieden heeft. De Veluwe heeft een uitgebreid routenet voor ruiter, fietser, kanoër en wandelaar. Vlakbij loopt de Veluwetrail, die een verbinding maakt met andere ruiterroutes. Zelf zijn we fervente paardenliefhebbers en omdat we een logeerstal, paddock met weidegang hebben, is er de mogelijkheid voor u om uw eigen paard mee te nemen.

Vergaderen

In onze vergaderruimte kunt u in alle rust en in een inspirerende entourage presentaties geven, een afgestemd trainingsprogramma volgen of besprekingen voeren. Daarnaast biedt de locatie ook de mogelijkheid om naast vergaderen, buitenactiviteiten te ontplooien. In overleg maken we ons aanbod graag op maat voor u. Kiest u voor ons dan zullen wij een bijdrage leveren zodanig dat er een blijvend resultaat is. Prijs op aanvraag.

Accommodatie Sherperd - hut

Na een lange dag in de buitenlucht kunt u overnachten in een unieke Shepherd’s Hut. Shepherd's Huts worden in Engeland al eeuwen lang gebruikt om onderdak te verschaffen aan de schaapsherders gedurende het lammerseizoen. De sfeervol ingerichte Hut is geschikt voor 1 a 2 personen. Tevens kan er een tent bij de Hut geplaatst worden als u met meerdere personen komt. Een heerlijk ontbijt wordt op verzoek verzorgd. U kunt gebruik maken van uw eigen sanitaire voorzieningen in het hoofdgebouw.

Logeren met ondersteuning in ons Buitenhuis.

Vanaf 2007 leveren wij op ons Erf ondersteuning aan Jongeren en Jongvolwassenen.
Zie hiervoor onze activiteiten op onze website. Na het realiseren van ons Buitenhuis kunnen wij nu ook een korte time-out mogelijkhei aanbieden om tot rust te komen voor jongeren en jongvolwassenen zelf. Daarnaast bieden we ook de logeerrespijt-overnachtingen ten behoeve van de ontlasting van de thuissituatie.
Interesse voor een persoonlijk op maat ondersteuning? Wij gaan graag persoonlijk het gesprek aan.
 

Het Buitenhuis

Het Buitenhuis is voor ons een dierbare plek op ons erf. Het Buitenhuis is ambachtelijk gebouwd met hout afkomstig uit de bossen van de Veluwe. In ons Buitenhuis is het helemaal tot je zelf komen een proces wat vanzelf gaat. Ons Buitenhuis is geschikt voor 1 a 2 personen. Een heerlijk ontbijt wordt op verzoek verzorgd. U kunt gebruik maken van uw eigen sanitaire voorzieningen in het hoofdgebouw.

Prijslijst logeren zonder zorg ondersteuning

Logies bij 1 persoon € 35,- per persoon
  Luxe ontbijt € 10,- per persoon
  Picknickrugzak € 10,- per persoon
  Toeristenbelasting € 1,25 per persoon
Paarden Overnachting Paard inclusief voer, hooi en stro + weidegang € 20,- per paard per nacht
  Halve dag verlenging stal eerste of laatste dag € 10,- per paard
  Mee sportief mennen 2 uur incl. Koffie of thee, maximaal 3 € 25,- per persoon
Honden Zijn aangelijnd welkom      
       
       

Kamperen

Aan de rand van onze poel in het achterste weidegedeelte in de schaduw van enkele eikenbomen bieden wij de mogelijkheid om enkele trekkerstenten neer te zetten. U ontwaakt lekker in het zonnetje bij geluid van vogels. Vanuit deze plek kunt u genieten van een weids uitzicht. Natuurlijk kunt u uw paard meebrengen.

Wij verzorgen graag voor hen de pensionstalling.

Sportieve activiteiten

Mountainbiken
In de omgeving de Veluwe loopt een tal van uitgezette fietsroutes. Het mountainbiking kan tevens onderdeel uitmaken van een teamtraining.

Kanoën
Het Apeldoornskanaal stroomt op nog geen kilometer afstand. U kunt een prachtige tocht maken.

Paardrijden en mennen
Er zijn verschillende ruiterroutes die de  mogelijkheid bieden om in de buurt buitenritten of dagtochten te maken of om een rit met paard en wagen te maken. Informatie hierover kunt u per email aanvragen. Bij welke tak van de paardensport uw interesse ook ligt, samen met een paard op stap gaan is vakantie. Sportief meemennen in de bossen van het Kroondomein. In het weekend is het mogelijk om mee te gaan mennen. U gaat samen met een ervaren koetsier op pad. Hij zal u dan ook alles vertellen over het mennen van de paarden en de omgeving en de natuur waar u door heen rijd. Als u geluk heeft  komen we ook nog grof wild tegen, herten, reeën en wilde zwijnen. Per tocht kunnen er maximaal 3 personen mee. Ook verzorgen wij teamevents, men-management, teamtraining waar u door middel van het aangespannen rijden met paarden uw leiderschapsvaardigheden kunt aanscherpen. Zie hiervoor onder het menu-item Activiteiten op onze website

Gaat u een hele dag op pad dan kunnen we op verzoek een gevulde picknickrugzak voor u klaarmaken.

Toeristische mogelijkheden

Wij hebben voor u een keus aan fiets-, wandel- en paardrijroutes klaarliggen. Daarnaast bevindt u zich op ruim 5 kilometer van Apeldoorn waar een grote keus is aan toeristische bezienswaardigheden en attracties. Op uw verzoek stellen we een programma samen.

Top